«Знущання над маріупольцями»: мер розповів про надвисокі ціни на продукти

«Знущання над маріупольцями»: мер розповів про надвисокі ціни на продукти

Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військами Маріуполі ціни на продукти в магазинах у 5-10 разів вищі, ніж сьогодні на підконтрольній Україні території. І це знущання загарбників над людьми.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив Маріупольський міський голова Вадим Бойченко.

«Вони (загарбники - ред.) відкрили кілька магазинів… Якщо подивитися на ті ціни, то це знущання над маріупольцями, тому що ціни в 5 і 10 разів вищі, ніж сьогодні на підконтрольній Україні території. Так, на жаль, наразі живе наш Маріуполь», - зазначив Бойченко.

Він пояснив, що у Маріуполі немає роботи, загарбники примушують людей розбирати завали або прибирати тіла загиблих. І за цю «працю» не платять гроші, а дають пакунок їжі або якусь воду. «Тобто, є магазин, ти бачиш там їжу, воду, але не маєш за що її придбати», - заявив Бойченко.

Читайте також: Телеграм-бот «Спротив» за тиждень зібрав важливу інформацію про війська рф у Маріуполі

Він наголосив, що росія запам’ятовується наразі руйнуваннями, вбивствами, пограбуваннями, брехнею та знущанням над українцями.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь сьогодні без нормального постачання електрики, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч були депортовані до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Читайте також: Маріуполь - це Україна: у місті розклеюють проукраїнські листівки

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «відновлення життя міста».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-