У Маріуполі росіяни крадуть вцілілі автомобілі — розвідка

У Маріуполі росіяни крадуть вцілілі автомобілі — розвідка

Укрінформ
У тимчасово захопленому Маріуполі російські загарбники викрадають вцілілі автомобілі.

Як передає Укрінформ, про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє у Телеграмі.

"У тимчасово захопленому Маріуполі стрімко збільшується кількість крадіжок вцілілого приватного автотранспорту. Крадіжки відбуваються як з відкритих майданчиків чи стоянок, так і з закритих гаражних кооперативів. При цьому вартість машини не має значення: зникають машини представницького класу і дешеві моделі такі як ЗАЗ чи GEELY", - ідеться у повідомленні.

Машини зникають не тільки вдень, але й вночі – під час комендантської години. До того ж грабіжники часто використовують евакуатори.

"Це дає розуміння, що грабунком займаються безпосередньо представники окупаційної адміністрації та пов’язані з нею місцеві колаборанти", - зауважили в ГУР.

Офіційно заяву про викрадення можна подати у так звану "військову комендатуру" Маріуполя. Проте на неофіційному рівні її представники заявляють, що шукати автомобілі треба самостійно.

"Нерідко власники викрадених автівок знаходять їх у бойовиків так званої "міліції днр". В такому випадку вкрадені машини оголошуються "власністю днр" і будь-які подальші дії не тільки безглузді, але й небезпечні", - зауважили в ГУР.

Читайте також: Маріупольцям радять евакуюватись – росіяни розмістили склади БК у житлових кварталах

Як повідомляв Укрінформ, Головне управління розвідки Мінборони перехопило розмови, у яких росіяни вихваляються шкарпетками, поцупленими у військовослужбовців Збройних сил України.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-