Маріупольцям радять евакуюватись – росіяни розмістили склади БК у житлових кварталах

Маріупольцям радять евакуюватись – росіяни розмістили склади БК у житлових кварталах

Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військами Маріуполі ворожі склади бойових комплектів (БК) розташовані в житлових кварталах задля використання людей в якості «живого щита». Людям радять тимчасово обрати інше місце мешкання для власної безпеки.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

«Підтверджено місцерозташування двох складів БК окупантів в житлових кварталах. Тому, з урахуванням військової ситуації та потужностей HIMARS (високомобільна американська ракетна артилерійська система – ред.), що надійшла на озброєння української армії, радимо маріупольцям, яких окупанти намагаються використати в якості «живого щита» прикриття складів, терміново евакуюватись або тимчасово обрати інше місце мешкання для власної безпеки», - написав Андрющенко.

Читайте також: У Маріуполі загарбники використовують порт як військово-вантажну базу

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване ворожими обстрілами. Знищені та зруйновані підприємства, міська комунальна інфраструктура, школи, дитсадки, лікарні, житлові будинки.

Маріуполь сьогодні без нормального постачання світла, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч - депортовані до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-