Російський паспорт: у Харківській облраді голосуватимуть за відставку заступника голови

Російський паспорт: у Харківській облраді голосуватимуть за відставку заступника голови

Укрінформ
Голова Харківської облради Тетяна Єгорова-Луценко заявила, що ініціювала відсторонення одного зі своїх заступників Богдана Мальованого від посади через можливу наявність у нього російського громадянства.

Про це чиновниця написала у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«У зв’язку з суспільним резонансом та фігуруванням у ЗМІ копій документів, які свідчать про можливе російське громадянство заступника голови Харківської обласної ради Богдана Мальованого (колишньої ОПЗЖ), прийняла рішення ініціювати перед депутатським корпусом його відсторонення, враховуючи те, що депутати колегіально приймають всі кадрові питання, в тому числі і відсторонення від займаної посади», - зазначила голова облради.

Для голосування про відсторонення заступника депутати мають зібратися офлайн, наразі ж сесії проходять онлайн з міркувань безпеки.

Читайте також: В Енергодарі загарбники відкривають «пункт оформлення громадянства рф»

Як повідомляв Укрінформ, у ДБР 6 липня заявили, що звернулися до Харківської обласної ради «з метою відсторонення посадовця, оскільки чиновник такого рангу має доступ до інформації, пов’язаної з обороною Харківської області та іншої, у тому числі таємної інформації».

Раніше Єгорова-Луценко повідомляла, що для відсторонення Мальованого немає підстав, оскільки СБУ не знайшло підтверджень того, що посадовець має громадянство рф.

Інформацію про начебто наявність у заступника голови Харківської облради паспорта рф оприлюднила ще 14 лютого нардеп Ірина Фріз. Також вона опублікувала фотографії документів.

Сам Мальований у коментарі ЗМІ спростовував наявність у нього російського паспорта.

Посаду заступника Богдан Мальований займає з 25 листопада 2021 року. На ній він за поданням голови облради змінив свого колегу по фракції від колишньої ОПЗЖ Андрія Малиша, який став фігурантом справи про вимагання 1 мільйони гривень хабаря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-