В Енергодарі загарбники відкривають «пункт оформлення громадянства рф»

В Енергодарі загарбники відкривають «пункт оформлення громадянства рф»

Укрінформ
У тимчасово захопленому Енергодарі Запорізької області російські загарбники відкривають "пункт прийому документів для оформлення громадянства рф".

Про це у Телеграмі повідомив міський голова Енергодара Дмитро Орлов, передає Укрінформ.

"Рашисти оголосили, що в Енергодарі відкрився пункт прийому документів для оформлення громадянства рф і заходилися робити широку рекламну кампанію папірця з найнижчим у світі рейтингом", - написав він.

Також, за словами мера, Енергодаром активно поширюються чутки про те, що вже з наступного тижня будуть повністю відключені українські мобільні оператори та нібито перестануть працювати термінали для безготівкового розрахунку в гривні. Як наслідок - вчора це спричинило великий ажіотаж на зняття готівки з банківських карток, зазначив він.

"Звичайно ж, не безкоштовно, а за чималий відсоток за обготівкування коштів. Враховуючи, що цей «бізнес» контролюють самі окупанти, то зрозуміло, звідки ноги ростуть і кому це вигідно", - написав Орлов.

Читайте також: В Енергодарі загарбники викрали місцевого посадовця

За його інформацію, протягом останнього тижня загарбники знову анонсують, що в Енергодар заходить кримський провайдер. Це дозволить росіянам блокувати там українські новинні ресурси чи принаймні зробити таку спробу. Саме така мета є однією з пріоритетних для загарбників, додав він.

Крім того, мер зазначив, що росіяни припинили видавати у захопленому місті так звану «матеріальну одноразову допомогу» пенсіонерам по 10 тисяч рублів. Орлов не виключає, що загарбники набрали вдосталь паспортних даних від літніх людей для подальших шахрайських маніпуляцій з фейковими референдумами або чимось на кшталт того.

Читайте також: В Енергодарі «народна міліція» захопила приміщення оператора зв’язку

Як повідомлялось, Енергодар та Запорізька АЕС перебуває під контролем російських військ від початку березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-