Харківська облрада звільнила заступника голови, підозрюваного в мільйонному хабарі

Харківська облрада звільнила заступника голови, підозрюваного в мільйонному хабарі

Укрінформ
Харківська обласна рада на сесії 25 листопада проголосувала за припинення повноважень заступника голови Андрія Малиша (ОПЗЖ), підозрюваного у вимаганні та отриманні більше 1 млн грн хабаря.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Підставою для винесення питання про дострокове припинення повноважень заступника стала заява Малиша. «За» проголосували 100 депутатів (жодного проти).

Після цього депутати шляхом таємного голосування обрали іншого заступника – ним став також представник ОПЗЖ Богдан Мальований.

До голосування голова облради Тетяна Єгорова-Луценко повідомила, що отримала подання щодо кандидатури Мальованого від голови цієї фракції Сергія Гладкоскока, а також звернення 16-ти депутатів від цієї ж фракції, які просять не враховувати подання Гладкоскока.

Єгорова-Луценко зауважила, що прерогатива висувати кандидатури заступників на голосування має лише голова облради та запропонувала кандидатуру Мальованого. Його підтримав 71 депутат, 19 були проти.

Як повідомлялося, тепер уже колишні голова облради Артур Товмасян, заступник Андрій Малиш і адвокат Руслан Танабаш підозрюються в вимаганні та отриманні хабаря 1 млн 50 тис. грн. Гроші вимагали від директора комунального підприємства, підпорядкованого облраді, за те, щоб той залишився на посаді. Гроші передавалися чотирма траншами, негласні слідчі дії НАБУ тривали з січня 2021 року.

Другого вересня голова облради Єгорова-Луценко на зустрічі з журналістами повідомила, що Малиш пішов у декретну відпустку на невідомий строк. 24 листопада стало відомо, що він написав заяву про припинення повноважень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-