У Маріуполі загарбники спалили бібліотеку храму Петра Могили - були унікальні екземпляри

У Маріуполі загарбники спалили бібліотеку храму Петра Могили - були унікальні екземпляри

Укрінформ
Окупаційна влада Маріуполя, після приїзду в місто московського патріархату з інспекцією, спалила всю велику бібліотеку Храму ПЦУ Петра Могили. Серед книг були унікальні екземпляри, які втрачені назавжди.

Про це в Телеграмі повідомив радник міського голови Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Після візиту московських агентів фсб в рясах стало відомо, що в Храмі УПЦ Петра Могили за наводкою та сприянням попів рпц в Маріуполі була вилучена та спалена на подвір’ї храму вся велика бібліотека, зібрана волонтерами та благодійниками. Бібліотека містила декілька унікальних примірників україномовних видань, які тепер втрачені назавжди», - написав Анрющенко.

Читайте також: Загарбники перетворюють Маріуполь на зону бандитизму

Храм святого Петра Могили і собор Успіння Пресвятої Богородиці Православної церкви України у Маріуполі розписаний традиційним українським розписом. Це перший у світі храм таких розмірів, розписаний "петриківкою", він внесений до Книги рекордів України. Загальна площа розпису становить 500 погонних метрів. Освятив розпис у 2020 році Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Як повідомляв Укрінформ, у Маріуполі побувала делегація московського патріархату: місцевим попам наказали посилити пропаганду, якнайшвидше відновити церкви, а Храм УПЦ Петра Могили – знести або переробити під стандарти рпц.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-