московський патріархат у Маріуполі посилює пропаганду через «молитви»

московський патріархат у Маріуполі посилює пропаганду через «молитви»

Укрінформ
У Маріуполі побувала делегація московського патріархату: місцевим попам наказали посилити пропаганду, якнайшвидше відновити церкви, а храм УПЦ – знести або переробити під стандарти РПЦ.

Про це в Телеграмі повідомив радник міського голови Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Вчора в місто приїхала велика делегація московського патріархату з інспекцією. Великий кортеж з попів та військової охорони. Їх провезли по церквах (які майже не постраждали, зрозуміло чому). Видано вказівки колаборантам - храми відновити в першу чергу. Посилити кількість молебнів на захист війська російського. Місцевим попам - посилити пропаганду через молитви по невинно убієнним «українськими військовими», - йдеться у повідомленні.

Окреме рішення делегація прийняла по Храму УПЦ Петра Могили: знести або переробити під канони РПЦ.

За словами Андрющенка, також для делегації та інспекції московського патріархату провели окрему, непублічну екскурсію в Драмтеатр. Просто через цікавість гостей.

Як повідомляв Укрінформ, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Читайте також: У Черкасах міськрада заборонила діяльність УПЦ московського патріархату

Маріуполь сьогодні без нормального постачання електрики, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч депортовано до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Фото: Андрющенко Time

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-