На Одещині підрозділи ЗСУ освоюють нові види озброєння

На Одещині підрозділи ЗСУ освоюють нові види озброєння

Укрінформ
Обстрілів Одещини з боку загарбників упродовж доби не було, але гриміли вибухи – воїни ЗСУ вдень і вночі відпрацьовують бойові завдання та нормативи з використання нових видів озброєння, в тому числі передані Україні країнами-партнерами.

Про це повідомляє у Телеграмі речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук, передає Укрінформ.

«На Одещині в ніч проти 10 червня не було ворожих обстрілів. Але гриміли вибухи, пов’язані з виконанням бойових завдань підрозділами сил оборони півдня України. Воїни шліфують ратну майстерність, а також освоюють нові види озброєння, в тому числі передані Україні західними країнами, якими будуть невдовзі звільняти від загарбників нашу землю», - зазначив Братчук.

За його словами, зберігається загроза ракетної атаки з моря, ретельно відстежують військові також ситуацію на Дунайському напрямку, звідки вже намагались прорватися ворожі ДРГ через гирло Дунаю.

Читайте також: Українцям не варто розслаблятися, бо ситуація може повернутися дуже непрогнозовано - Президент

Братчук додав, що водночас воїни оперативного командування «Південь» завдавали протягом доби ракетно-артилерійських та авіаударів по ворогу. Зокрема, знищено 33 окупантів, реактивну систему залпового вогню «Град», кілька одиниць броньованої техніки, п'ять складів боєприпасів і пально-мастильних матеріалів. Решта втрат ворога уточнюється.

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на міністра оборони України Олексія Рєзнікова, на береговій лінії Чорного моря ЗСУ вже розмістили американські протикорабельні ракети Harpoon, які передала Україні Данія.

Читайте також: Загарбники зміцнюють позиції на Зміїному і шукають варіанти для висадки десанту

За словами генерал-лейтенанта у відставці Ігоря Романенка, посилення захисту українського узбережжя Чорного моря протикорабельними ракетами Harpoon і системами залпового вогню забезпечує нові можливості з ураження живої сили і техніки рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-