Загарбники зміцнюють позиції на Зміїному і шукають варіанти для висадки десанту

Загарбники зміцнюють позиції на Зміїному і шукають варіанти для висадки десанту

Укрінформ
Російські загарбники зміцнюють бойові позиції на тимчасово захопленому острові Зміїний та вишукують варіанти для висадки десанту на узбережжя Одещини.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомила керівник об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

«Корабельне угруповання рф наразі не проявляє активності: намагається тримати дистанцію від узбережжя, пам’ятаючи про можливість вогневого ураження підрозділами ЗСУ, як це було з крейсером «Москва». Тим не менше розміщують озброєння і намагаються зміцнити свої позиції на острові Зміїний», - зазначила Гуменюк.

За її словами, ворог на острові вже встановив декілька систем протиповітряної оборони, щоб убезпечити свій корабельний склад від атак з берега.

Крім того, рашисти вивели до острова великі десантні кораблі. Хоча десантна операція, анонсована ще на початку повномасштабного вторгнення, досі не проведена, все ж декілька спроб висадки були, які були відбиті підрозділами ЗСУ.

Наразі бачимо, що ворог все ще вишукує варіанти для проведення на узбережжя Одещини або диверсійної операції, або десантної, відзначають у пресцентрі.

Гуменюк наголосила, що військовослужбовці ЗСУ впевнено обороняють північно-західне узбережжя Чорного моря, і закликала цивільних громадян не заважати силам оборони виконувати свою роботу.

«Варто усвідомлювати, що узбережжя наразі все ще є лінією оборони і може бути використано ворогом як плацдарм для нападу на України, так і силами оборони для відбиття нападу рашистів. Краще будемо відпочивати на узбережжі після перемоги над ворогом», - підсумувала Гуменюк.

Читайте також: Вибухи, які чули на Одещині, пов'язані з відпрацюванням бойових завдань ЗСУ – речник ОВА

Як повідомлялося, наразі російські загарбники зосередили на Зміїному 29 одиниць техніки та озброєння. Зокрема, на острові є три ракетні системи залпового вогню «Град», два зенітно-ракетні комплекси «Тор» з транспортно-заряджальною машиною, чотири комплекси протиповітряної оборони «Панцир-С1» з транспортно-заряджальною машиною, ще 10 одиниць техніки закриті маскувальною сіткою.

У травні в районі острова Зміїний підрозділи ЗСУ потопили ударами ракет «Нептун» флагман чф «Москва»; знищено атаками «Байрактарів» десантний катер типу «Серна» з ЗРК «Тор» на борту, два десантно-штурмові катери типу «Раптор», ще один «Раптор» було суттєво пошкоджено. Крім того, ударами з «Байрактарів» по острову Зміїний ЗСУ знищили ворожий командний пункт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-