Загарбники під прикриттям «гуманітарних зернових коридорів» можуть атакувати узбережжя Одещини

Загарбники під прикриттям «гуманітарних зернових коридорів» можуть атакувати узбережжя Одещини

Укрінформ
російські загарбники імітують створення в Чорному морі «гуманітарних зернових коридорів» і можуть під прикриттям цивільних суден наблизитись до узбережжя Одещини для атак.

Про це повідомив у Фейсбуці речник оперативного командування «Південь» Владислав Назаров, передає Укрінформ.

«На морі рашистське міноборони імітує бурну діяльність з організації так званих «гуманітарних коридорів» для виведення цивільних іноземних суден з українських портів. При цьому ту саму контртерористичну операцію, що проголосили рашисти в українському територіальному морі на початку березня, вони так і не завершили. Мінування моря теж залишається відкритим питанням», - зазначив Назаров.

Читайте також: Біля Зміїного ворог готує провокацію із захопленим українським катером - ОК «Південь»

За його словами, намагання зіграти на гуманності насправді може бути нічим іншим, як «можливістю наблизитися до українського берега під прикриттям цивільних суден, а потім вибудувати військовим кораблям з них щит від українських засобів ураження».

Речник ОК «Південь» наголосив, що нема довіри до країни та армії, які не дотримуються законів і правил війни.

Читайте також: рф перекидає на південь України сухопутні, повітряні та морські війська з Криму

Назаров також зауважив, що перебування угруповання російських кораблів у морі, готовність стратегічної авіації та застосування берегових ракетних комплексів з Криму залишає вірогідність ракетних ударів по території України на високому рівні.

Як повідомляв Укрінформ, за словами речника Одеської ОВА Сергія Братчука, оголошення росією «зелених коридорів» для суден в українських портах може бути провокацією та спробою забезпечити собі алібі.

Братчук нагадав, що наразі судноплавство у територіальних водах України неможливе через щільне замінування загарбниками вод держави. росіяни використали до 600 мін, які під час штормів зриваються з якорів та стихійно дрейфують. Тому, наполягає він, заяви про «гуманітарні зернові коридори» - це чергова брехня з боку росії та спроба звинуватити Україну начебто у створенні продовольчої кризи. Хоча саме росія створює продовольчу кризу у світі, щоб мати механізм тиску на інші держави, додав речник ОВА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-