рф перекидає на південь України сухопутні, повітряні та морські війська з Криму

рф перекидає на південь України сухопутні, повітряні та морські війська з Криму

Укрінформ
З тимчасово анексованого Кримського півострова росія перекидає свої сили на Запорізький напрямок — не лише сухопутні війська, а й повітряний та морський компоненти.

Про це повідомила Запорізька обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

Зокрема в бік Мелітополя з Криму проїхала колона військової техніки — близько 20 тентованих вантажівок і 20 установок залпового вогню «Град». Крім того, угруповання ворога додатково посилене сформованим танковим батальйоном на танках Т-62.

Упродовж минулої доби на Запорізькому напрямку окупанти активних бойових дій не вели, але обстрілювали позиції українських військ із мінометів, реактивної та ствольної артилерії, а також вели контрбатарейну боротьбу.

Читайте також: На півдні загарбники спробували атакувати українські позиції гелікоптером, ЗСУ дали відсіч

В ОВА зазначили, що російські військові будують третю лінію своєї оборони й перекидають підкріплення, щоб закріпитися та утримати свої позиції на півдні України. Водночас інженерні підрозділи окупантів замінували узбережжя Каховського водосховища.

«Це все свідчить про те, що росія намагатиметься тримати окуповані території під своїм контролем. З цією ж метою ворог активізував трансляцію пропагандистських інформаційних матеріалів на окупованих територіях через наявні та засоби телерадіомовлення», — зауважує Запорізька ОВА.

Читайте також: У Чечні викрадають чоловіків, щоб відправити в Україну «добровольцями»

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-