Загарбники хочуть вивезти металопрокат та зерно з Маріупольського порту залізницею

Загарбники хочуть вивезти металопрокат та зерно з Маріупольського порту залізницею

Фото
Укрінформ
Загарбники хочуть вивезти залізницею металопрокат та залишки зерна з території Маріупольського порту. Терміново розпочали роботи з ремонту залізничного полотна.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

«Через проблеми з відновленням роботи порту, окупанти приступили до спроби вивезення металопрокату та залишків зерна з території Маріупольського порту залізницею. Терміново розпочаті роботи з ремонту залізничного полотна в Маріуполі та ст. Сартана. Також повідомляють про одночасну спробу відновлення залізничних колій в районі Волновахи», - повідомив Андрющенко.

За його словами, декілька десятків мільйонів доларів США - достатня мотивація і справжня мета окупаційної влади Маріуполя.

«росія - країна мародерів. російський мир - лише знищення і пограбування. Лють. Просто лють», - наголосив радник мера.

Читайте також: У міськраді Маріуполя дали поради, як вижити в захопленому місті

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично зруйновано – і житлові будинки, і об’єкти інфраструктури, і школи, і лікарні, і підприємства. Маріуполь без нормального енерго-, водо- та газопостачання.

Читайте також: У Маріуполі загарбники влаштували «екскурсію» зруйнованим Драмтеатром

Міський голова Маріуполя заявляв, що від початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. За даними Головного управління розвідки МОУ, у Маріуполі зафіксовано перебування 13 російських мобільних крематоріїв для зачищення вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців. Усіх потенційних свідків звірств загарбники намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

У заблокованому Маріуполі залишаються близько 100 тисяч мирних жителів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-