У міськраді Маріуполя дали поради, як вижити в захопленому місті

У міськраді Маріуполя дали поради, як вижити в захопленому місті

Укрінформ
У міській раді Маріуполя, який перебуває під тимчасовим контролем російських військ, дали поради стосовно того, як вижити в захопленому місті.

Відповідну інформацію розмістив у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

"Головне - пам’ятайте: окупація не назавжди. Ми всі скоро повернемось додому. Бережіть себе і близьких. При нагоді – евакуюйтесь. До визволення в Маріуполі життя не стане кращим, а Україна чекає на кожного", - зазначив Андрющенко.

Він зауважив, що у Маріуполі та навколо залишаються десятки тисяч людей, які відверто не сприймають окупацію і не хочуть брати "допомоги" від загарбників. Але Андрющенко радить не відмовлятись від гуманітарної допомоги та виплат: "Беріть все, що дають. Чим більше будете отримувати, тим більше треба буде надавати знов. Більші затрати окупантів – більші проблеми. А там хоч в сміття викидайте".

За словами радника міського голови, якщо людина може або її примушують працювати в комунальних сферах і це покращить життя маріупольців, слід працювати. "Не вся робота – колаборація. І головне – ми маємо витримати до деокупації разом. Тому якщо ваша робота піде на покращення життя маріупольців – не сумнівайтесь. Ви працюєте для них, а не для окупантів", - наголосив він.

Читайте також: З фільтраційного пункту під Маріуполем почали напряму депортувати українців до рф

У випадках, якщо "пропонують" дати коментар на камеру, слід оцінювати ситуацію з огляду на власну безпеку, зауважив Андрющенко. "Якщо того потребує ситуація – давайте. Прості правила, як уникнути інтересу до себе. Кажіть, у місті стріляли по домівках. Але хто, не знаю, з підвалу видно не було. На всі уточнюючі питання... уникайте прямої відповіді, переводячи в бік "не знаю, не чув, не бачив". В такому випадку самі відстануть", - пояснює Андрющенко.

Якщо ж ідеться про заселення у чуже житло, він радить заселятися. "Ставтесь дбайливо до майна чужих людей. Після деокупації вони повернуться, а ви будете не просто мати прихисток, але й збережете маріупольцям їхнє майно", - зазначив він.

Читайте також: Загарбники створюють у Маріуполі «добровільні дружини» для патрулювання міста

Як повідомляв Укрінформ, агресія росії спровокувала в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично зруйновано внаслідок обстрілів. Маріуполь сьогодні без нормального енерго-, водо- та газопостачання.Міський голова заявляв, що з початку російського вторгнення загинули до 20 тисяч мирних жителів. Нині тут залишаються близько 100 тисяч мирних жителів.

Віднедавна загарбники запровадили в Маріуполі та районі нову пропускну систему.

Фото: Stringer, Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-