Ніч в Одесі та області пройшла під сигнали повітряної тривоги, але без обстрілів

Ніч в Одесі та області пройшла під сигнали повітряної тривоги, але без обстрілів

Укрінформ
Ніч проти 11 травня пройшла в Одесі під сигнали тривоги, але обстрілів не було. Ворог не готовий ані фізично, ані морально здійснити військово-морську десантну операцію.

Про це повідомляє у Телеграмі речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук, передає Укрінформ.

«Ніч в Одесі та області пройшла під сигнали повітряної тривоги, але без обстрілів. Ворог бачить нашу міць і готовність до відсічі. Ситуація у прикордонних районах із невизнаним Придністров’ям залишається напруженою. Охорону державного кордону підсилено з тим, щоб своєчасно реагувати на будь-які, в тому числі збройні провокації», - зазначив Братчук.

За його словами, низка завданих днями ракетних ударів по регіону не завадить здійснювати експорт з Одеси надлишкового зерна зарубіжним компаніям-замовникам, а кошти від продажу спрямувати на оборонні цілі.

Зі свого боку, речник оперативного командування «Південь» Владислав Назаров наголосив у Фейсбуці, що на жителів прикордонних із Придністров’ям районів ворог намагається чинити психологічний тиск, поширюючи інформацію про приведення в повну бойову готовність збройних формувань РФ та ймовірну блокаду регіону внаслідок пошкодження моста через Дністровський лиман.

Читайте також: рф поширює фейки про «постановки» на антиросійських акціях та «склад зброї» в Одесі

«Однак Сили оборони Півдня готові до протидії, вжито вичерпних заходів для укріплення цієї ділянки кордону», - запевнив речник ОК «Південь.

Він додав, що протягом доби нашими ракетно-артилерійськими підрозділами, авіацією Повітряних сил та Сухопутних військ уражено більш як 90 цілей на ворожих позиціях, втрати ворога - 79 осіб та 12 одиниць техніки, в тому числі БПЛА, гаубиці, автомобільна й броньована техніка.

Читайте також: В Одесі затримали ймовірних диверсантів і коригувальників вогню

Як повідомлялося, 10 травня ворог вчетверте здійснив ракетний удар з акваторії Чорного моря по мосту через Дністровський лиман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-