рф поширює фейки про «постановки» на антиросійських акціях та «склад зброї» в Одесі

рф поширює фейки про «постановки» на антиросійських акціях та «склад зброї» в Одесі

Укрінформ
Центр протидії дезінформації (ЦПД) при Раді національної безпеки і оборони України зібрав ворожі фейки, маніпуляції та дезінформаційні вкиди, які російська пропаганда згенерувала станом на ранок 10 травня.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомляє у Телеграмі.

Так, пропагандисти росії намагаються дискредитувати антиросійські акції, що відбуваються у різних країнах світу. Згідно з повідомленням ЗМІ рф, «в Ісландії учасниці акції весело репетирують «страждання» за український народ, обговорюючи деталі постановки». У ЦПД застерігають, що це дезінформація.

Читайте також: У РНБО назвали маніпуляцією «нельотну погоду» на парадах у росії

Крім того, після нічних ракетних ударів по Одесі, пропагандистські ЗМІ рф почали поширювати інформацію про те, що «одеський ТЦ «Рів’єра», по якому було завдано удару, використовувався як склад озброєння західного виробництва. Це фейк застерігають у ЦПД.

Читайте також: рф фіксує більшість своїх загиблих солдатів як зниклих безвісти, щоб не платити компенсації

Також російські ЗМІ почали інформаційну операцію з деморалізації українських захисників, в основі якої - відомості про «втечу одного з американських найманців з «Інтернаціонального легіону територіальної оборони України». На думку роспропаганди, такі інформаційні заходи мають різко знизити кількість іноземних захисників України. У ЦПД застерігають, що це маніпуляція.

Як повідомляв Укрінформ, за даними оперативного командування «Південь», унаслідок ракетного обстрілу Одеси 9 травня, в ході якого росіяни випустили по місту сім ракет, одна людина загинула, п'ятеро дістали поранення. Ворог вишукуючи стратегічні об'єкти, застарілими ракетами влучив у «надзвичайно небезпечний» торговий центр та склад готової продукції широкого споживання в Одесі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-