У РНБО назвали маніпуляцією «нельотну погоду» на парадах у росії

У РНБО назвали маніпуляцією «нельотну погоду» на парадах у росії

Укрінформ
У Центрі протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України назвали маніпуляцією скасування в росії авіаційної частини параду 9 травня у зв'язку із "поганою погодою".

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомляє у Телеграмі.

За даними Центру, росія скасувала повітряну частину сьогоднішнього параду у Москві, Єкатеринбурзі, Новосибірську, Самарі, Ростові-на-Дону та інших великих містах.

Згідно з офіційною версією кремля, 9 травня під час урочистостей "повітряну частину параду скасовано через погодні умови".

Читайте також: У МЗС України назвали парад у москві маршем ґвалтівників, мародерів та вбивць

Як зауважили в ЦПД, у 2020 році російські медіа поширювали інформацію, що рф витратила понад 540 млн рублів на "розгін хмар" для безпеки польотів військової авіації. Минулого року ця сума становила 417 млн рублів.

За версією російських опозиціонерів, насправді польоти скасували, оскільки російські літаки у деяких містах можуть зустріти на шляху українські переносні зенітно-ракетні комплекси.

"Тому історія про "погану погоду" - лише маніпуляція, оскільки для росії витратити 500 млн рублів на сакральну дату путіна - не проблема. Особливо зважаючи на те, що, за різними оцінками, щодня рф на "спецоперацію" з Україною витрачає від $500 млн до $20 млрд", - наголосили в ЦПД.

Як повідомляв Укрінформ, президент рф володимир путін на параді у москві 9 травня не наважився офіційно оголосити війну Україні та мобілізацію в країні, однак назвав агресію військ рф проти України "запобіжною відсічю".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-