У Маріуполі загарбники на вантажівках для «гуманітарки» вивозять трупи

У Маріуполі загарбники на вантажівках для «гуманітарки» вивозять трупи

Укрінформ
У заблокованому Маріуполі російський агресор привозить гуманітарну допомогу, а потім на цих же вантажівках вивозить трупи загиблих мешканців міста.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада.

«Спочатку привозять гуманітарку, а потім на цих же вантажівках вивозять трупи. Так виглядає оптимізація логістики по-російськи. Як розповідають маріупольці, які ще перебувають у місті, спочатку окупанти привозять деякі набори з продуктами, а потім цими ж фурами вивозять тіла вбитих маріупольців, які досі дістають із-під завалів зруйнованих будинків», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У захопленому росіянами Мангуші маріупольці з 6 ранку чекають на евакуацію

Міськрада опублікувала фотографію з Маріуполя однієї з таких вантажівок, яка спочатку привезла подобу гуманітарної допомоги, а потім у неї завантажили вбитих мирних жителів міста.

«Світ має знати про воєнні злочини росії проти мирного населення Маріуполя та всієї України», - наголосили у міській раді.

Як повідомлялося, за підтримки ООН та Червоного Хреста 2 травня погоджено дві додаткові локації для посадки людей в евакуаційну колону, яка виїде із Маріуполя: селище Мангуш та Луначарське кільце біля Бердянська.

Читайте також: Ситуація у Маріуполі вкрай тяжка: у Міноборони розповіли про злочиини росіян

У межах спеціальної операції «Евакуація Азовсталь» вдалося 1 травня вивезти з Маріуполя понад 100 цивільних осіб.

30 квітня командування полку «Азов», який боронить Маріуполь, повідомило, що з території заводу вдалося вивезти 20 жінок і дітей.

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-