З «Азовсталі» евакуювали близько 100 цивільних - Зеленський

З «Азовсталі» евакуювали близько 100 цивільних - Зеленський

Укрінформ
З розбитого російськими обстрілами металургійного комбінату "Азовсталь" в Маріуполі розпочалася евакуація цивільних, перша група людей вже прямує на підконтрольну територію.

Про це повідомив Президент Володимир Зеленський у Твіттері, передає Укрінформ.

"Розпочалася евакуація цивільних з Азовсталі. Перша група приблизно зі 100 осіб уже прямує на підконтрольну територію. Завтра зустрічатимемо їх у Запоріжжі. Дякую нашій команді! Нині вони, разом з представниками ООН, працюють над евакуацією решти цивільних із території заводу", - написав Президент.

Зеленський також подякував Міжнародному комітету Червоного Хреста (МКЧХ) за його роль у переговорах та роботу його команд у Маріуполі.

Ірина Верещук зазначила, що провести найважчу операцію від початку війни вдалося завдяки зусиллям Офісу Президента України, за підтримки ООН, Міжнародного комітету Червоного Хреста.

“Вибачте, що довго мовчали, але ми дуже хотіли, щоб це вдалося. Наша мовчанка була лише для того, аби люди вибралися живими та неушкодженими. Понад 100 людей евакуйовано… Деталі будуть згодом, а завтра зустрічатимемо наших маріупольців, які змушені були понад 50 днів під завалами, без їжі, без води, без зв’язку вірити, що їх врятують, і ми їх врятували”, - сказала Верещук.

Читайте також: Лідери вільного світу знають про те, що рф зробила з Маріуполем - Президент

Як повідомляв Укрінформ, на території заводу "Азовсталь" у Маріуполі перебувають близько 1000 цивільних та українські військові, серед яких близько 600 поранених.

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних жителів, блокують гуманітарну допомогу, депортують українських громадян в депресивні регіони рф. У заблокованому місті залишаються ще близько 100 тисяч мирних жителів.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку "Азов", морська піхота, мотострільці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-