Загарбники вивезли до росії з лікарень Маріуполя вцілілі апарати ШВЛ

Загарбники вивезли до росії з лікарень Маріуполя вцілілі апарати ШВЛ

Укрінформ
Російські загарбники вивезли з лікарень Маріуполя частину вцілілих апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ).

Про це повідомила Маріупольська міська рада в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Окупанти вивезли з Маріуполя частину вцілілих апаратів ШВЛ, які вкрай потрібні при лікуванні тяжкохворих ковідних пацієнтів. Про це повідомляють маріупольці, які ще перебувають у заблокованому місті», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що ймовірно епідемія ковіду в росії, незважаючи на офіційні заяви, продовжує набирати обертів. Саме тому рашисти крадуть медичне обладнання з українських міст, які заздалегідь забезпечили свої лікарні усім необхідним, в тому числі апаратами ШВЛ.

Читайте також: У Маріуполі бійці полку «Азов» вже знищили щонайменше 1157 загарбників

«Тільки у маріупольських лікарнях було 60 апаратів штучної вентиляції легень. Зараз саме це обладнання російські окупанти вивозять на свою територію. Замість того, щоб розвивати свою медицину росія обкрадає інших», - підкреслили у міськраді.

За словами Маріупольського міського голови Вадима Бойченка, протягом 8 років у місті системно розвивали кожну сферу, і собливу увагу приділяли медичному напрямку.

«Але мало того, що російська армія зруйнувала наше місто та вбила більше 20 тисяч маріупольців, так вони ще почали обкрадати те, що вціліло. Це мародерство та воєнний злочин», - наголосив Бойченко.

Читайте також: З околиць Маріуполя до фільтраційного табору вивезли майже всіх чоловіків і не випускають

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Маріупольський міський голова раніше заявляв, що від початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. За даними Головного управління розвідки МОУ, у Маріуполі зафіксовано перебування 13 російських мобільних крематоріїв для зачищення вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців. Усіх потенційних свідків звірств загарбники намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

У заблокованому Маріуполі залишаються близько 120 тисяч мирних жителів.

Колаборанта рф Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та роблять картинку «відновлення життя міста».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-