У Маріуполі бійці полку «Азов» вже знищили щонайменше 1157 загарбників

У Маріуполі бійці полку «Азов» вже знищили щонайменше 1157 загарбників

Відео
Укрінформ
У Маріуполі бійці полку «Азов» від початку повномасштабного наступу російського агресора ліквідували, за підтвердженими даними, - 1 157 ворогів та знищили й пошкодили велику кількість російської техніки.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомили бійці полку «Азов», опублікувавши хроніку боротьби за Маріуполь.

«Ворог планував взяти Маріуполь за три дні. Полк «Азов» прийняв нерівний бій з переважаючими силами противника, кількість угрупування якого перевищувало 14 000 військовослужбовців. Попри ворожу авіацію, багатотонні бомби, переважаючі сили противника та корабельну артилерію - захисники стали між ворогом і всією Україною. З початку повномасштабного наступу окупанта полком «Азов» було вбито: за підтвердженими даними - 1157 живої сили противника (також ще 840 - за непідтвердженими даними)», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Бійці «Азова» закликають світ визнати війну рф проти України геноцидом

Зазначається, що санітарні втрати агресора становлять 520 людей, що підтверджено, а також 3150 - за непідтвердженими даними.

Бійці перерахували техніку противника, яка була знищена чи пошкоджена: танки - 49 знищено та 29 пошкоджено; БТР - 23 знищено та 24 пошкоджено; БМП - 36 знищено та 24 пошкоджено; БМД - 5 знищено; ББМ: «Тайфун» - 2 знищено та 2 пошкоджено; «Тигр» - 3 знищено та 2 пошкоджено; «Рись» - 2 знищено та 2 пошкоджено; вантажна техніка - 25 знищено та 8 пошкоджено.

Також бійцями полку «Азов» було знищено катер «Раптор» і літак СУ-25 - пошкоджено.

«Окрім цього, було знищено та пошкоджено ще багато іншої техніки та озброєння ворога», - зазначається у повідомленні військових.

Як повідомлялося, 24 лютого російські війська розпочали повномасштабне вторгнення в Україну. Вони обстрілюють мирні міста й села, катують і вбивають мирне населення.

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Читайте також: Одна зі спроб загарбників атакувати «Азовсталь» закінчилась їх втечею і втратами

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», українська морська піхота та мотострілки.

На території меткомбінату «Азовсталь» у Маріуполі перебувають близько 1000 цивільних та українські військові, серед яких близько 500 поранених. Українська влада вимагає від росіян забезпечити терміновий гуманітарний коридор із металургійного комбінату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-