Бійці «Азова» закликають світ визнати війну рф проти України геноцидом

Бійці «Азова» закликають світ визнати війну рф проти України геноцидом

Відео
Укрінформ
Бійці полку "Азов", який продовжує утримувати свої позиції в частково захопленому і майже знищеному росіянами Маріуполі, закликали світ визнати війну рф проти України геноцидом.

Про це сказав у відеозверненні заступник командира полку "Азов" Святослав Паламар (друг Калина), передає Укрінформ.

"А у світу я б попросив рішучості без жодних зволікань, без сумнівів сказати чесно, що ця війна - не про території. Це геноцид. Це знищення народу, який прийняв на себе весь удар. І, дякувати Богу, ми вистоїмо. Заради майбутнього наших дітей. Заради майбутнього ваших дітей", - наголосив Паламар.

Читайте також: Парламент Канади визнав злочини росії в Україні геноцидом

Він висловив надію, що політики і дипломати зробили все можливе заради того, щоб солдати гарнізону Маріуполя побачили свої родини, змогли вилікувати поранених і з честю поховати загиблих побратимів, а діти, які ховаються в підвалах "Азовсталі", змогли спокійно жити там, де на їхні голови не падають бомби. Заступник командира також закликав військово-політичне керівництво до рішучих дій з деблокади і евакуації захисників і жителів Маріуполя, які вірять у свою Батьківщину.

За його словами, оборона Маріуполя триває вже 64 роки, оскільки день тут дорівнює року. Зокрема цієї ночі оборонці міста і мирні жителі витримали "просто колосальну кількість авіаударів, фосфорних бомб, ракет, арти і всього, що може використати варвар проти людства".

"Сьогодні я скажу не "Маріуполь - це Україні", а "Україна - це Маріуполь", - завершив він своє звернення.

Як повідомляв Укрінформ, на території заводу «Азовсталь» у Маріуполі перебувають близько 1000 цивільних та українські військові, серед яких близько 500 поранених. Українська влада вимагає від росіян забезпечити терміновий гуманітарний коридор з металургійного комбінату.

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних жителів, блокують гуманітарну допомогу, депортують українських громадян в депресивні регіони рф. У заблокованому місті залишаються ще близько 100 тисяч мирних жителів.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», морська піхота, мотострільці.

Фото: Sky News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-