Подоляк: Для української влади принципово забрати з Маріуполя всіх - військових і цивільних

Подоляк: Для української влади принципово забрати з Маріуполя всіх - військових і цивільних

Укрінформ
Визволення всіх людей, які перебувають у заблокованому російськими загарбниками Маріуполі Донецької області, є принциповим питанням для української влади.

Про це член делегації України на переговорах із російською федерацією, радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив в ефірі національного телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Для нас принципово забрати всіх людей, які сьогодні знаходяться в Маріуполі, бо це надлюдські умови, в яких вони знаходяться. Вони всі герої, безумовно. Щогодини, щохвилини ми займаємося тим, щоб знайти варіант рішення проблеми – звільнення хлопців та мирних жителів Маріуполя», - сказав він, уточнивши, що Президент України Володимир Зеленський особисто опікується цим питанням.

Читайте також: У виявленому похованні під Маріуполем може бути до 1000 містян

Радник керівника ОП зазначив, що влада намагається використовувати всі можливі шляхи для порятунку людей, які нині перебувають у заблокованому Маріуполі. За його словами, йдеться, зокрема, про переговорний процес, у межах якого українською стороною запропоновано російській провести переговори в Маріуполі. Окрім цього, Подоляк зазначив, що триває робота над організацією гуманітарних коридорів.

Читайте також: Делегація рф поки не відповіла на пропозицію провести переговори у Маріуполі – Подоляк

«Третє – це може бути країна-посередник. Наприклад, Туреччина вже неодноразово говорила про те, що готова забрати морським шляхом людей. Четверте – це, безумовно, може бути військова деблокада в будь-який час, якщо в нас ЗСУ напрацює план, який буде реалістичним», - додав він.

Радник керівника ОП наголосив, що Маріуполь – фантастичний символ України, який довів, що Українська держава зовсім не така, як вважали у російській федерації.

Читайте також: Президент Євроради закликав путіна негайно надати гуманітарний доступ до Маріуполя

Як повідомляв Укрінформ, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних жителів, блокують гуманітарну допомогу.

У заблокованому місті залишаються ще близько 120 тисяч мирних жителів.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», українська морська піхота, мотострілки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-