У виявленому похованні під Маріуполем може бути до 1000 містян

У виявленому похованні під Маріуполем може бути до 1000 містян

Карта
Укрінформ
У братській могилі на околиці Маріуполя, у селищі Виноградному, можуть бути поховані близько тисячі загиблих мирних мешканців.

Про це повідомляє у Телеграмі пресслужба Маріупольської міської ради, передає Укрінформ.

"На супутникових знімках Planet від 20 квітня розмір масового поховання становить 45 на 25 метрів. Тут може бути захоронено не менше 1000 вбитих рашистами маріупольців", - йдеться у повідомленні.

Мер Маріуполя Вадим Бойченко наголосив, що таких поховань будуть знаходити все більше, їх територія розширюватиметься, бо рахунок вбитих у місті йде на десятки тисяч.

Читайте також: Президент Євроради закликав путіна негайно надати гуманітарний доступ до Маріуполя

"Це найбільший геноцид в Європі від часів Голокосту. Ще не менше 15 тисяч маріупольців похилого віку та з хронічними захворюваннями можуть померти. Адже в заблокованому місті катастрофічна нестача питної води, продовольства та ліків. Окупантам байдуже на маріупольців. Тому ми молимо світ про порятунок наших людей. Місто треба врешті-решт евакуювати. Негайно», – зазначив Бойченко.

Читайте також: З окупованого Маріуполя хочуть виїхати 50 тисяч людей - Верещук

Як повідомляв Укрінформ, у заблокованому російськими загарбниками Маріуполі 22 квітня виявлено ще одне масове поховання загиблих мешканців - біля Виноградова. Раніше супутник зафіксував братську могилу в селищі Мангуш під Маріуполем. Там можуть бути захоронені від 3 до 9 тисяч мирних жителів, вбитих росіянами, не виключають у Маріупольській міськраді.

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Читайте також: Арестович каже, що загроза втрати Маріуполя відступила

Маріупольський міський голова раніше заявляв, що з початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. За даними Головного управління розвідки МОУ, у Маріуполі зафіксовано перебування 13 російських мобільних крематоріїв для зачистки вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців. Усіх потенційних свідків звірств загарбники намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

У заблокованому Маріуполі залишаються ще близько 120 тисяч мирних жителів.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», українська морська піхота, мотострілки.

Фото: Stinger, Anadolu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-