Арестович каже, що загроза втрати Маріуполя відступила

Арестович каже, що загроза втрати Маріуполя відступила

Укрінформ
Радник глави Офісу Президента Олексій Арестович вважає, що загроза втрати контролю української влади над Маріуполем відступила.

Таку думку Арестович висловив в ефірі «Фейгін Live», передає Укрінформ.

«Вони (путін та шойгу - ред), дурні, оголосили про бої в Маріуполі, до того, ж більш результативні для української сторони, бо російських військ стало менше. У вилазки будуть ходити наші та лупашити їх із потрійним задоволенням, а це означає, що безпосередня загроза втрати Маріуполя відступила, бо військ не вистачить його доштурмувати. Вони будуть постійно отримувати по «сопатці», кожен Божий день. Про це буде знати увесь світ, а вони, дурні, вже заявили про взяття Маріуполя. А як захопили, якщо ось вам обгоріла техніка, вбиті, полонені ваші у «захопленому» Маріуполі». А бомбити стратегічними бомбардувальниками вже «взятий» Маріуполь точно складно», - сказав Арестович.

За його даними, нині рф не має такої кількості військ, щоб оточити «Азовсталь». Для цього ворогу потрібно у два-три рази більше сил.

Читайте також: Байден закликав путіна забезпечити гуманітарні коридори з Маріуполя

Радник глави ОП також прокоментував відео зустрічі путіна та шойгу, на якій президент рф наказав скасувати штурм міста. «Що найбільш незвичайне в цій картинці у якості відсутності звичайного? Шойгу у цивільному одязі», - підкреслив він. На думку Арестовича, те, що міністр оборони рф на цій зустрічі у такому вигляді означає зміну тональності війни. «Тобто, це демонстрація миролюбних намірів. Або принаймні готовність до конструктиву», - припустив він.

Як повідомлялося, путін назвав штурм промислової зони заводу «Азовсталь» у Маріуполі недоцільним та наказав главі шойгу скасувати його і встановити блокаду. Путін також дав доручення вкотре запропонувати оточеним скласти зброю, гарантуючи життя, гідне поводження відповідно до міжнародно-правових актів, кваліфіковану медичну допомогу пораненим.

Читайте також: Евакуювати маріупольців не вдалося через обстріли – Верещук

Раніше командир 36-ї окремої бригади морської піхоти майор Сергій Волинський, який захищає Маріуполь, звернувся до світових лідерів з проханням вивезти бійців та мирних жителів на територію третьої держави. Він повідомив, що серед бійців - понад 500 поранених. Крім того, на заводі «Азовсталь» перебувають сотні цивільних. При цьому заступник командира полку «Азов» капітан Святослав Паламар заявляв, що захисники Маріуполя вважають неприйнятною пропозицію росії роззброїтися і здатися в полон. Натомість вони готові під гарантії третьої сторони евакуюватися зі стрілецькою зброєю, забравши поранених і тіла загиблих.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-