Мер Маріуполя звинуватив депутатів від ОПЗЖ у співпраці з ворогом

Мер Маріуполя звинуватив депутатів від ОПЗЖ у співпраці з ворогом

Відео
Укрінформ
Теперешні колаборанти, зрадники Маріуполя, які були коригувальниками у ворога, ховалися раніше в партії ОПЗЖ.

Про це заявив Маріупольський міській голова Вадим Бойченко на пресбрифінгу за допомогою онлайн-зв’язку в UkraineMediaCentre Kyiv, передає кореспондент Укрінформу.

«Нагадаю, що два місяці в 2014 році Маріуполь був вже під так званою «днр», але не скорився. І тоді керівники, які керували так званою «днр», і зараз, які самопроголосили себе владою - це одне і теж. Це без змін. Вони в 2020 році під личиною партії ОПЗЖ обралися на місцевих виборах, завели туди своїх ватажків, які весь час ховалися в цій партії, працювали до того на керівних посадах ще при попередньому мері», - заявив Бойченко.

Він зазначив, що колаборанти сприяють сьогодні загарбницьким збройним силам російської федерації.

Бойченко звинуватив членів партії ОПЗЖ, які входили до місцевих органів влади Маріуполя, у тому, що саме вони призвели до загибелі 20 тисяч мирних жителів міста, перейшовши на бік агресора та коригуючи ворожий вогонь по важливих об'єктах інфраструктури міста.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Читайте також: Арестович каже, що загроза втрати Маріуполя відступила

Маріупольський міський голова раніше заявляв, що з початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. За даними Головного управління розвідки МОУ, у Маріуполі зафіксовано перебування 13 російських мобільних крематоріїв для зачистки вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців. Усіх потенційних свідків звірств загарбники намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

Із заблокованого російськими загарбниками Маріуполя загалом з 24 лютого евакуювалися на підконтрольну українській владі територію близько 150 тисяч мешканців, залишаються у місті ще близько 120 тисяч. Спроби евакуювати цивільних продовжуються.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», українська морська піхота, мотострілки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-