Розвідка: військові рф готують псевдореферендуми на півдні України - вже друкують бюлетені

Розвідка: військові рф готують псевдореферендуми на півдні України - вже друкують бюлетені

Укрінформ
російські військові готують низку псевдореферендумів для «легалізації» окупаційних адміністрацій.

Як передає Укрінформ, про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє у Телеграмі.

Зазначається, що на тимчасово захопленій території Херсонської області друкують бюлетені, бланки, брошури, плакати та буклети для проведення голосування на «референдумі» зі створення чергової псевдореспубліки «ХНР» та визнання окупаційної влади. Для цього залучено, зокрема, потужності друкарні у місті Нова Каховка (вул. Горького, 5а).

«Місцеві жителі переконані - реального голосування не проводитимуть, окрім показових дільниць, організованих в якості «картинки» для російських ЗМІ. «Голосування» оформлять за допомогою паспортних даних, зібраних під час отримання «гуманітарної допомоги». Щоб отримати продуктовий пайок, жителі мали заповнювати анкети із зазначенням особистої інформації», - йдеться в повідомленні.

У ГУР Міноборони зазначають, що «референдум» щодо обрання мера та адміністративного приєднання до тимчасово окупованого Криму готується також у місті Снігурівка Миколаївської області. Жителів закликають у визначений час прийти на дільниці. Захід організовують проросійськи налаштовані голова місцевої ради Тетяна Мезіна та колишній голова Олександр Ларченко.

Читайте також: Задля «референдуму» агресори планують обстріляти Херсон і звинуватити в цьому ЗСУ

Крім того, у захопленій Снігурівці Запорізької області розпочато перепис населення осіб пенсійного віку. Росіяни анонсують встановлення до 1 вересня російської адміністрації, відкриття відділення «пошти росії», запуск мобільного зв’язку та інтернет-послуг від російських провайдерів, введення в обіг російських рублів. Є інформація про початок оформлення російських паспортів, у тому числі - закордонних.

Як повідомляв Укрінформ, прокуратура розпочала розслідування примусової евакуації дітей з Маріуполя до рф та псевдореспублік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-