Задля «референдуму» агресори планують обстріляти Херсон і звинуватити в цьому ЗСУ

Задля «референдуму» агресори планують обстріляти Херсон і звинуватити в цьому ЗСУ

Укрінформ
російські військові планують обстріляти Херсон і звинуватити в цьому Збройні сили України, мета провокації - провести у місті псевдореферендум.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук

"У районі Антонівського мосту розвертають "Гради", щоб ударити по Херсону та звинуватити в цьому ЗСУ. Це має стати причиною для того, аби "врятувати" місто, провівши там референдум. Наголошуємо, що українські військові ніколи не стріляють по цивільних будинках мирних мешканців. Важливо надати розголосу цим планам", - зазначив Братчук.

Як повідомляв Укрінформ, про плани російських загарбників провести в Херсонській області так званий "референдум" поінформувала Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова. Вона зазначила, що за інформацією очевидців, у типографії міста Нова Каховка друкують "бюлетені" для проведення "референдуму". Вочевидь усі протоколи про результати "голосування" будуть підготовлені заздалегідь та завезені до обласного центру. Проведення псевдореферендуму планується у період з 1 до 10 травня. На цей час загарбники мають намір закрити Херсон на в’їзд і виїзд та відключити весь зв'язок.

Читайте також: На Херсонщині росіяни вже готують «референдум» з 1 по 10 травня

За словами омбудсмана, планується використати таку саму схему псевдореферендумів, як і в 2014 році в Луганську та Донецьку, коли замість виявлення волі народу було створено лише картинку для російського телебачення.

На Херсонщині російські загарбники блокують евакуацію, "зелені коридори" для постачання продовольства та ліків, викрадають активістів, керівників громад, депутатів. На тимчасово захопленій території регіону вичерпуються ресурси, зупинився бізнес.

Читайте також: Голова Запорізької ОВА зробив заяву про плани росіян провести «референдум» у Токмаці

У Херсоні російські війська захопили гуманітарний хаб, організований для допомоги громадянам і медустановам. Вони також відібрали медикаменти, які намагалися завезти до Херсона волонтери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-