На Херсонщині росіяни вже готують «референдум» з 1 по 10 травня

На Херсонщині росіяни вже готують «референдум» з 1 по 10 травня

Укрінформ
російські загарбники планують провести в Херсонській області так званий референдум.

Про це у Фейсбуці написала уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, передає Укрінформ.

"За інформацією свідків, у типографії міста Нова Каховка друкують «бюлетені» для проведення «референдуму». Вочевидь усі протоколи про результати «голосування» будуть підготовлені заздалегідь та завезені до обласного центру. Проведення псевдореферендуму планується у період з 01 травня по 10 травня 2022 року. У цей період мають намір закрити Херсон на в’їзд та виїзд та відключити весь зв'язок", - написала Денісова.

Читайте також: Кілька десятків чоловіків з триколорними ганчірками: у Новій Каховці провалився мітинг росіян

Вона зазначила, що планується використати таку саму схему псевдореферендумів, які проводили окупанти в 2014 році в Луганську та Донецьку, коли замість виявлення влади народу було створено лише картинку для російського телебачення.

"Провести «референдум» загарбникам буде складно, адже героїчне населення всієї Херсонщини продовжує виходити на акції протесту окупації з гаслами «Херсон – це Україна!», незважаючи на застосування рашистами зброї та силового розгону мітингів", - наголосила Денісова.

Читайте також: Війська рф хочуть закрити Маріуполь для виїзду та провести фільтрацію 100% чоловіків

Уповановажена ВР з прав людини звернулася до Комісії ООН з розслідування прав людини під час військового вторгнення рф в Україну ці факти воєнних злочинів та порушень прав людини рф в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині російські загарбники блокують «зелені коридори» для постачання продовольства та ліків, евакуацію, викрадають активістів, керівників громад, депутатів. На тимчасово захопленій території регіону вичерпуються ресурси, зупинився бізнес.

Читайте також: На Херсонщині вороги роздають листівки, де винними у війні називають самих українців

У Херсоні російські війська захопили гуманітарний хаб, організований для допомоги херсонцям і медустановам. Вони також відібрали медикаменти, які намагалися завезти до Херсона волонтери.

Російські загарбники викрадають мирних жителів Херсонщини, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти.

Фахівці Міністерства цифрової трансформації створили для Херсонської області захищений чат-бот, який допоможе встановити долю мешканців регіону.

Міжнародний комітет Червоного Хреста закликають направити представників для надання гуманітарної допомоги незаконно затриманим мирним громадянам у Херсонській області, фіксації їх місць знаходження, сприяння припиненню тортур та якнайшвидшому звільненню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-