Бомбардування Маріуполя: радник мера спростовує, що в лікарні біля Азовсталі були люди

Бомбардування Маріуполя: радник мера спростовує, що в лікарні біля Азовсталі були люди

Укрінформ
Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко спростовує, що в лікарні біля меткомбінату «Азовсталь», куди російські загарбники скинули бомбу, ховалися люди з дітьми.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Телеграмі.

«Так, Маріуполь, зокрема зона Азовсталі під щільним бомбардуванням надважких бомб. Але в зоні навколо Азовсталі вже давно ніхто не переховується, особливо в зруйнованій до того будівлі лікарні. Висновки робіть самі. Коментувати тут особливо нічого», - написав Андрющенко.

На його думку, цю неправдиву інформацію народний депутат України, уродженець Маріуполя Сергій Тарута дав задля «уваги до власної персони».

Читайте також: Командир «Азова» закликає світових лідерів організувати гумкоридор з «Азовсталі»

Як повідомлялося, нардеп Сергій Тарута повідомляв, що «російські фашисти скинули потужну бомбу на лікарню в районі «Азовсталі». За його інформацією, під завалами там близько 300 людей – серед них діти, і у вцілілій частині лікарні були поранені захисники і ховались маріупольці із дітьми.

Служба безпеки України оприлюднила аудіоперехоплення розмови, у якій російський військовий розповідає про наказ керівництва «зрівняти із землею» завод «Азовсталь» у Маріуполі.

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Читайте також: Керівництво рф наказало «зрівняти із землею» Азовсталь – СБУ перехопила розмову

Маріупольський міський голова раніше заявляв, що з початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. За даними Головного управління розвідки МОУ, у Маріуполі зафіксовано перебування 13 російських мобільних крематоріїв для зачистки вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців. Усіх потенційних свідків звірств загарбники намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

У заблокованому Маріуполі залишаються ще близько 120 тисяч мирних жителів.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», українська морська піхота, мотострілки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-