Командир «Азова» закликає світових лідерів організувати гумкоридор з «Азовсталі»

Командир «Азова» закликає світових лідерів організувати гумкоридор з «Азовсталі»

Укрінформ
Командир полку «Азов» підполковник Денис Прокопенко закликає світових лідерів організувати гуманітарний коридор для вивезення цивільних та поранених, які перебувають на заводі «Азовсталь» у Маріуполі.

Як передає Укрінформ, йдеться у його зверненні, опублікованому полком у Телеграмі.

«Прямо зараз на заводі «Азовсталь» знаходяться сотні цивільних громадян. Серед них – багато дітей різного віку, жінок, літніх людей, сімей захисників Маріуполя, які ховаються від «русского міра» у підвалах і бомбосховищах», - сказав Прокопенко.

Він констатував, що поряд з військовими, які продовжують боронити Маріуполь, цивільні знайшли єдиний можливий прихисток, у той час, як російські загарбники та колаборанти з «л/днр» обстрілюють місто з використанням ракет та артилерії. Підполковник зазначив, що ворог знає про перебування цивільних у сховищах.

Військовий також нагадав про знищення у Маріуполі Драмтеатру, пологового будинку, шкіл, лікарень та дитячих садочків тими, хто пропонує їм «безпеку» та «евакуацію», наголосивши, що ніхто не вірить загарбникам.

«Тому я закликаю політиків всього цивілізованого світу: організуйте зелений коридор, надайте гарантії безпеки, щоб негайно провести евакуацію цивільних, поранених та тіл вбитих воїнів, які мають бути поховані з почестями», - звернувся командир «Азова».

Читайте також: Подоляк сумнівається, що рф погодиться обміняти Медведчука на захисників та жителів Маріуполя

До заяви також додано відео з жінками та дітьми зі сховища, які розповідають про своє перебування у ньому.

Як повідомляв Укрінформ, за даними начальника патрульної поліції Маріуполя, на території заводу "Азовсталь" перебуває велика кількість цивільних - жінки, люди похилого віку, діти, серед яких і немовля.

Російський агресор продовжує обстрілювати та бомбардувати меткомбінат «Азовсталь» із застосуванням усієї зброї, у тому числі й надважкими авіабомбами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-