У Боровій на Харківщині загарбники призначили «коменданта»

У Боровій на Харківщині загарбники призначили «коменданта»

Укрінформ
За наявною інформацією, у селищі Борова на Харківщині загарбники призначили свого «коменданта» - російського військового.

Про це повідомила в Фейсбуці Борівська селищна рада, передає Укрінформ.

Зазначається, що на території громади спостерігається велика кількість військової техніки та живої сили ворожої армії, російські військові заселяються у покинуті будинки та квартири.

«Є свідчення, що у Боровій окупанти призначили свого коменданта. За попередніми даними, це російський військовий Раздорожний Сергій Васильович. Google ідентифікує цю особу як керівника військової комендатури Новосибірського гарнізону РФ», - повідомляє селищна рада.

За її інформацією, окупанти заявляють, що Борівщина має стати частиною так званої «лнр», а також обіцяють відновити зв’язок і транспортне сполучення з тимчасово захопленим ними Куп’янськом.

На території Борівської громади встановлені ворожі блокпости, пересування місцевих жителів контролюються. В’їзд на територію громади і виїзд за її межі наразі неможливий.

«Вчора була спроба доставити у Борівську центральну лікарню медикаменти, зокрема анестезію, з боку Куп’янська. На жаль, окупанти не пропустили вантаж і розвернули машину у зворотному напрямку», - повідомили в селищній раді.

Також загарбники не пропускають гуманітарні вантажі, забираючи їх собі або роздаючи людям під виглядом російської гуманітарки.

Читайте також: Військовополонені рф розповіли, що наказ вбивати мирних отримали ще 24 лютого

Мобільного зв'язку та інтернету на території громади немає, відсутня інформація, які населені пункти перебувають без електрики і газопостачання. В деяких старостинських округах періодично чутно обстріли та звуки близьких боїв, повідомляється про випадки мародерства та жорстокого ставлення до місцевого населення з боку російських військових, інформує селищна рада.

Як повідомлялося, у смт Борова загарбники 14 квітня обстріляли евакуаційні автобуси з Попасної, внаслідок чого семеро осіб загинули, 27 дістали поранення. Частина потерпілих знаходиться в місцевій лікарні.

У громаді внаслідок обстрілів зазнали руйнувань фермерські господарства, була пошкоджена чи знищена техніка. Окупанти не дозволяють нагодувати та напоїти вцілілих тварин на фермах.

17 квітня селищна рада повідомила, що з Борівщини загарбники вантажівками вивозять награбоване майно. Також повідомлялося, що росіяни поступово виводять із громади техніку в напрямку Донецької області.

Читайте також: Меру Херсона відповіли, як діяти в умовах окупації російськими загарбниками

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-