На Харківщині загарбники не дозволяють нагодувати корів на фермах

На Харківщині загарбники не дозволяють нагодувати корів на фермах

Укрінформ
У Борівській громаді на Харківщині вже кілька днів російський агресор не дозволяє нагодувати і подоїти корів у фермерських господарствах. 

Про це написав голова Борівської селищної ради Олександр Тертишний у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Зазнали руйнувань фермерські господарства, пошкоджена та знищена техніка. Заблокована робота господарств, які займаються тваринництвом. Корови вже кілька діб недоєні, окупанти не дозволяють ні відпустити тварин, ні подоїти. Окупанти також зливають дизпаливо, яке знаходять. На території громади багато ворожої техніки», - повідомив Тертишний.

Читайте також: Ворог зосередив біля Ізюма до 22 батальйонних тактичних груп

За його словами, в селах Ізюмського старостинського округу росіяни поводяться найбільш жорстоко: забирають телефони та цінні речі у хатах, пограбували місцевий магазин і кафе, прицільно обстріляли хату місцевого мешканця, у іншого забрали автомобіль, сім'ю ще одного жителя села роздягли начебто для перевірки.

«15 квітня близько 11 години загарбники увійшли в будівлю адміністрації, а також зламали замки на будівлях терцентру та палацу культури у Боровій, наразі підтверджених даних про мародерства та пограбування в селищі немає. Є пошкоджені будинки як в Боровій, так і в інших селах громади. Стосовно поранених і загиблих буде надана додаткова інформація. Дані про кількість та характер ушкоджень уточнюються. Російські військові патрулюють вулиці, перевіряють документи, погрожують відкривати вогонь на ураження у разі пересування під час комендантської години», - повідомляє Тертишний.

В деяких селах Борівської громади загарбники наполегливо вимагали від місцевих жителів покинути свої оселі і виїхати на інші окуповані території у напрямку Куп’янська.

«В одному із старостинських округів деякі місцеві мешканці погодилася на співпрацю з росіянами і створюють їм умови життя в населеному пункті (забезпечення окупантів їжею, розселення тощо). Окупанти призначили там свого «старосту» з числа місцевих жителів, який з перших годин окупації вступив з ними у співпрацю, надавав допомогу з розміщенням та інформацію про громадян на території села. Інформація про колаборантів вже передана до відповідних органів», - зазначив Тертишний.

Після обстрілів громади 14 квітня в деяких селах немає газу - було пошкоджено газогони. Відремонтувати мережі поки немає можливості через бої.

На території громади відсутній мобільний зв’язок та інтернет, що також ускладнює ситуацію.

Приблизно на половині вулиць Борової та в багатьох населених пунктах громади відсутня електрика. Бригади місцевого РЕМ намагаються усунути пошкодження.

Читайте також: На Херсонщині вороги роздають листівки, де винними у війні називають самих українців

Водопостачання у Боровій зусиллями комунальників також частково відновлено.

Борівська лікарня надає допомогу пацієнтам.

Керівництво громади наразі працює дистанційно, намагаючись координувати роботу комунальних служб та забезпечувати життєдіяльність громади і комунікацію з органами державної влади.

Як повідомляв Укрінформ, за даними місцевої влади, станом на 15 квітня, територія Борівщини була майже повністю тимчасово захоплена російськими військами.

В смт Борова загарбники 14 квітня обстріляли евакуаційні автобуси з Попасної, внаслідок чого семеро осіб загинули, 27 – отримали поранення. Через обстріли їм довелося змінювати маршрут руху, наразі частина потерпілих знаходиться в місцевій лікарні, де не вистачає медикаментів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-