Із Борової на Харківщині загарбники вантажівками вивозять награбоване – селищна рада

Із Борової на Харківщині загарбники вантажівками вивозять награбоване – селищна рада

Укрінформ
Із Борівської громади на Харківщині, що перебуває під контролем російських військ, загарбники вантажівками вивозять награбоване майно.

Про це повідомляє у Фейсбуці Борівська селищна рада, передає Укрінформ.

«Російські військові контролюють всю територію громади. Виїхати за її межі на територію, підконтрольну українській владі, наразі неможливо. В окремих селах окупанти почали грабувати покинуті будинки місцевих жителів. Мародери забирають усе майно і вивозять вантажними машинами», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що загарбники руйнують сільськогосподарські підприємства, знищують техніку, склади і офіси, зливають пальне, не допускають людей до робіт в тваринництві. У багатьох населених пунктах громади немає світла, води і газу.

«Відсутній підвіз продуктів харчування. Люди опинилися у стані гуманітарної катастрофи і потребують допомоги. Комунальні служби, лікарня, рятувальники працюють і намагаються виконувати свою роботу на максимумі можливостей і з ризиками для життя. На території громади відсутній мобільний зв’язок та інтернет, що також значно ускладнює ситуацію. Борівська селищна рада звертається до Червоного Хреста з проханням допомогти організувати доставку ліків та іншої гуманітарної допомоги на територію громади», - наголосили в селищній раді.

Читайте також: На Харківщині загарбники не дозволяють нагодувати корів на фермах

Як повідомляв Укрінформ, у смт Борова російські війська 14 квітня обстріляли евакуаційні автобуси з Попасної, внаслідок чого 7 людей загинули, 27 – отримали поранення. Через обстріли довелося змінювати маршрут руху, наразі частина потерпілих знаходиться в місцевій лікарні, де не вистачає медикаментів.

На території громади є зруйновані громадські та приватні будівлі, відбувалися пожежі.

Інформація щодо жертв серед населення уточнюється.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб. Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово окупованих територіях.

Фото: wikipedia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-