рашисти планують провокації до псевдореферендуму на Херсонщині – викатують техніку для обстрілів

рашисти планують провокації до псевдореферендуму на Херсонщині – викатують техніку для обстрілів

Укрінформ
На Херсонщині російські загарбники готують провокації задля проведення псевдореферендуму.

Про це на брифінгу заявила начальник об'єднаного координаційного пресцентру сил охорони та оборони півдня України, капітан першого рангу Наталія Гуменюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Херсонщина вкрита вибухами, чути роботу систем залпового вогню, артилерійські вибухи. Ми знаємо про те, що ведеться не тільки агітаційна робота, а готуються і масові провокації, які будуть приурочені до псевдореферендуму, що його окупанти мріють провести на Херсонщині. І вони викатують свою техніку для того, щоб розставити її для нанесення вогню, в якому потім звинуватити ЗСУ", - сказала вона.

Читайте також: На Херсонщині росіяни вже готують «референдум» з 1 по 10 травня

За словами Гуменюк, наразі проводиться інформаційна політика для населення Херсонщини.

"Але ми також проводимо інформаційну політику, для того, щоб населення Херсонщини, навіть окупованих територій, навіть там, де заглушується мовлення і зв'язок, все одно отримувало достовірну інформацію", - зазначила вона.

Читайте також: Спроби провести «референдум» у Херсоні не матимуть нічого спільного із законодавством - Стефанчук

Високопосадовець наголосила, що наразі ситуація на півдні країни напружена. "Оскільки ворог підтягує свої сили і хоче закріпитися на тих позиціях, які вже має, і мріє просунутися безпосередньо в нашому регіоні, по Херсонщині, до кордонів Миколаївської області, і повернути собі втрачені позиції. Але ми не віддаємо, наші сили тримають вичищену територію у відповідній політичній і психологічній гігієні і тримають свої позиції", - наголосила вона.

Як повідомляв Укрінформ, російські військові планують обстріляти Херсон і звинуватити в цьому Збройні сили України, мета провокації - провести у місті псевдореферендум.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-