Українців закликають не вірити фейкам росіян про «компенсацію» житла у Маріуполі

Українців закликають не вірити фейкам росіян про «компенсацію» житла у Маріуполі

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при РНБО України попереджає про чергову маніпуляцію російських загарбників у Маріуполі.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомляє у Телеграмі.

"Загарбники схиляють місцеве населення до співпраці, обіцяючи виплатити компенсацію за зруйноване житло в рублях", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, пропагандистські медіа повідомляють, що людям оформлюють документи для пересування, тут же вони можуть подати заявку про відшкодування свого зруйнованого житла для подальшої компенсації, і заявляють, що "черги величезні, багатотисячні".

Читайте також: ЦПД назвав основні тези про Україну, які росЗМІ поширювали впродовж тижня

У ЦПД наголосили, що на світлинах - не більше 20 людей біля якогось приміщення зі загарбницькою символікою, а невідповідність слів фактам пропагандистська машина рф виправдовує тим, що «вже просто робочий день завершився і люди розходяться». У такий спосіб ворог намагається провести рублеву окупацію тимчасово загарбаних територій, щоб потім ізолювати населення за прикладом ОРДЛО.

Читайте також: Задля «референдуму» агресори планують обстріляти Херсон і звинуватити в цьому ЗСУ

«Не співпрацюйте з окупантами. Компенсацію виплачують лише тим, хто отримує фейкові документи від загарбників. Наступним кроком стане примусова відмова від громадянства України», - застерегли у Центрі протидії дезінформації.

Як повідомляв Укрінформ, російські пропагандисти знову вдаються до прийому «інформаційного алібі», «попереджаючи» про можливі провокації в українських містах під час святкування Великодня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-