ЦПД назвав основні тези про Україну, які росЗМІ поширювали впродовж тижня

ЦПД назвав основні тези про Україну, які росЗМІ поширювали впродовж тижня

Укрінформ
Центр протидії дезінформації (ЦПД) назвав основні тези про Україну, які російські засоби масової інформації поширювали впродовж тижня.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомляє у Фейсбуці.

За даними Центру, у засобах масової інформації російської федерації протягом минулого тижня поширювалися три головні меседжі: "Україна програє війну; Захід використовує Україну проти рф; проти росії провадиться потужна інформаційна атака".

Висвітлюючи тему нібито "поразки", російські ЗМІ стверджували, що "спецоперація" відбувається за планом, а всі заплановані дії "успішно виконуються".

Читайте також: ЦПД оприлюднив добірку фейків, які роспропаганда поширила протягом доби

Також заявляють про нібито підготовку до другого етапу операції й поширюють дезінформацію про те, що Україна "не має жодних шансів і вже була б загарбана, але російські військові оберігають мирне населення, тому операція затягується".

Пропагандистські ЗМІ просувають маніпулятивний наратив, що рф воює проти НАТО, а не проти України, а НАТО нібито забезпечує Україну зброєю, щоб чужими руками знесилити рф.

У росЗМІ стверджують, що весь світ на чолі із США провадить "фейкову кампанію проти рф, щоб виправдати запровадження санкцій і послабити економіку". Крім того, поширюють фейкову тезу про нібито замовчування "звірств" Збройних сил України і звинувачення росії.

Як повідомляв Укрінформ, пропаганда в рф починає новий етап "біологічної війни" і фіксує "проміжну перемогу", розповідаючи про нібито знищення біолабораторій в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-