ЦПД оприлюднив добірку фейків, які роспропаганда поширила протягом доби

ЦПД оприлюднив добірку фейків, які роспропаганда поширила протягом доби

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при РНБО України представив добірку фейків, маніпуляцій та дезінформаційних «вкидів», які російська пропаганда спродукувала протягом доби.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомляє у Телеграмі.

Зазначається, що незважаючи на те, що захисники України не руйнують інфраструктуру, в міноборони рф повідомили, що «запобігли спробі націоналістів завдати удару по Каховській ГЕС ракетами «Точка-У». Удар по ГЕС міг призвести до затоплення ряду населених пунктів Херсонської області». У ЦПД застерігають, що це фейк.

Також спікер військ рф повідомив, що «найближчим часом українські військові планують завдати удару комплексом «Точка-У» по скупченню біженців на вокзалі в Лозовій Харківської області, аналогічно ракетному удару в Краматорську». У ЦПД заявляють, що українська армія не обстрілює цивільне населення, а поширена інформація є фейком.

Читайте також: ЦПД зібрав нові фейки роспропаганди за добу

Крім того, міноборони рф стверджує, що «для імітації удару» з окупованих збройними силами рф територій пуск ракет «Точка-У» буде здійснено з боку н.п. Старомихайлівка Донецької області. У ЦПД застерігають, що це теж фейк.

Як повідомляв Укрінформ, пропаганда в рф починає новий етап «біологічної війни» і фіксує «проміжну перемогу», розповідаючи про, нібито, знищення біолабораторій в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-