ЦПД зібрав нові фейки роспропаганди за добу

ЦПД зібрав нові фейки роспропаганди за добу

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при РНБО України оприлюднив добірку фейків, маніпуляцій та "вкидів", які ворог спродукував упродовж 13 квітня.

Як передає Укрінформ, про це він повідомляє у Телеграмі.

Так, прессекретар президента рф заявив, що «медведчук ніколи не мав закулісних відносин із росією». Водночас він наголосив, що «жодної воєнної операції в Україні не було б, якби в Києві враховували ідеї медведчука щодо нормалізації відносин». У ЦПД наголошують, що це є маніпуляцією.

Читайте також: Російські війська готують фейк про нібито знайдений схрон із вибухівкою в Енергодарі

Окрім цього, незважаючи на те, що українські війська ведуть оборонну війну, губернатор Курської області заявив, що «українська сторона обстріляла прикордонний пункт рф, а російські прикордонники відкрили вогонь у відповідь». Це теж є маніпуляцією.

Також міноборони рф стверджує, що незаконні збройні формування ОРДО «виявили під Маріуполем лабораторію з виготовлення «бойових» наркотиків для українських націоналістів», але пропагандисти зіпсували задум мо рф та додали до повідомлення фото харківської школи. У Центр протидії дезінформації при РНБО застерігають, що це є фейком.

Читайте також: BBC закликає не поширювати фейкове відео про обстріл українськими військами Краматорська

Як повідомляв Укрінформ, в Україні запустили фактчек-бот для відстеження фейків. Завдяки йому можна розрізнити фейкові новини в соцмережах, у політиці, визначити неправдиві дані російських засобів масової інформації, спрямовані на боротьбу з Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-