Крематорії та жорстокі бої: радник мера Маріуполя розповів, що відбувається у місті

Крематорії та жорстокі бої: радник мера Маріуполя розповів, що відбувається у місті

Укрінформ
Битва за Маріуполь у розпалі і російські війська не мають суттєвого просування в середині міста. Вороги продовжують зачищати вулиці від тіл загиблих, готуючись до їх кремації.

Про це розповів радник мера Маріуполя Петро Андрющенко Телеграмі, передає Укрінформ.

За словами Андрющенка, російські загарбники підготували місце для роботи крематорію в промзоні складів по Володарському шосе в районі «Метро».

"Окупанти використовують великі складські холодильники складів для зберігання тіл. Зона кремації під посиленою охороною, що фактично унеможливлює отримання візуального підтвердження зсередини", - повідомляє Андрющенко.

За його словами, окупаційна псевдовлада не з’являється серед людей. Виключення - поява в пункті роздачі їжі в «Метро». Основна причина - страх перед розправою з боку «Азову».

Також загарбниками масово поширюється інформація через вайбер-групи та телеграм-канали про «лагідне» ставлення та зустріч «росії з братніми обіймами».

"Водночас рівень фільтрації зростає. Під жорстоку фільтрацію підпадають всі від 18 років незалежно від статі. За наявною інформацією, близько 5 відсотків не проходять фільтрацію через проукраїнську позицію і зникають", - заявляє радник мера.

Читайте також: Під Маріуполем після катувань рашистів помер 78-річний письменник Євген Баль

Як повідомляв Укрінформ, російські війська почали використовувати мобільні крематорії у Маріуполі, щоб приховати сліди своїх воєнних злочинів та масового вбивства мирних жителів міста.

Російська агресія спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

За словами Маріупольського міського голови Вадима Бойченка, станом на 27 березня у Маріуполі кількість жертв серед мирного населення становить близько 5 тис. осіб, з них близько 210 дітей.

Читайте також: Із Маріуполя примусово вивезли до росії та ОРДО 31 тисячу людей

У заблокованому російськими загарбниками Маріуполі зараз перебувають близько 130 тис. мирних людей, вони благають про порятунок.

Фото: Evgeniy Maloletka

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-