Із Маріуполя примусово вивезли до росії та ОРДО 31 тисячу людей

Із Маріуполя примусово вивезли до росії та ОРДО 31 тисячу людей

Укрінформ
Із заблокованого російськими загарбниками Маріуполя примусово вивезено на територію росії та ОРДО 31 тисячу місцевих мешканців.

Про це заявив Маріупольський міський голова Вадим Бойченко в ефірі «FREEДОМ», передає Укрінформ із посиланням на Телеграм-канал Маріупольської міськради.

«За нашою інформацією, 31 тисяча людей була примусово вивезена на територію росії чи так званої "днр". Це вже верифіковані дані. Мирних жителів направляють з Маріуполя до фільтраційного табору, який розміщено у Новоазовську. Люди чекають там тижнями. Фільтрація дуже жорстка - знімають відбитки, всю біометрику. Заставляють підписувати різного роду документи», - сказав Бойченко.

За його словами, особливо жорстке ставлення до муніципальних працівників чи людей, які були пов’язані з держорганами.

Читайте також: росіяни наказують повертатися до ордо людям, які взимку виїхали в рф

«Є люди, які готові надати свідчення, як їх примусово вночі під дулом автомата примушували залишити місто у невідомому напрямі. Потім вони опинялися в Астрахані, Томську, Тамбові чи інших містах глибоких злиднів росії», - заявив міський голова.

Як повідомлялося, російська агресія спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу. За словами Маріупольського міського голови Вадима Бойченка, у Маріуполі кількість жертв серед мирного населення становить близько 5 тис. осіб, з них близько 210 дітей.

У заблокованому Маріуполі зараз перебувають близько 130 тис. мирних людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-