росіяни наказують повертатися до ОРДО людям, які взимку виїхали в рф

росіяни наказують повертатися до ОРДО людям, які взимку виїхали в рф

Укрінформ
Окупаційна влада на тимчасово окупованій території Донецької області отримала вказівки від російських кураторів щодо повернення людей, які були евакуйовані.

Про це йдеться у Фейсбук Генерального штабу Збройних сил України станом на 18:00, передає Укрінформ.

"Окупаційна влада на тимчасово окупованій території Донецької області отримала вказівки від російських кураторів щодо повернення на зазначені території людей, які виїхали протягом січня-лютого 2022 року до російської федерації. Відповідно до вказівок місцевих адміністрацій, громадяни повинні повернутись до населених пунктів за місцем реєстрації/проживання після двох місяців перебування на території росії", - йдеться у повідомленні.

Крім того, ворог має значні проблеми з комплектуванням військових частин, що зазнали суттєвих втрат під час бойових дій на території України.

Читайте також: «Денацифікація» по-кремлівськи: росіяни оприлюднили програму геноциду українців

За наявною інформацією, понад 80 відсотків особового складу деяких підрозділів, що були задіяні у війні, не бажає брати участь у подальших бойових діях. Командири військових частин окупантів заборонили звільнення військовослужбовців, у яких закінчилися терміни контрактів до закінчення так званої “спеціальної військової операції”.

На тимчасово зайнятих територіях ворог продовжує порушувати норми Міжнародного гуманітарного права, здійснюючи протиправні дії стосовно цивільного населення, зокрема пограбування помешкань, викрадення транспортних засобів та затримання громадян України.

Читайте також: Канада розпочала власне розслідування російських воєнних злочинів

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-