Під Маріуполем після катувань рашистів помер 78-річний письменник Євген Баль

Під Маріуполем після катувань рашистів помер 78-річний письменник Євген Баль

Укрінформ
Під Маріуполем після триденних катувань військовими російської федерації помер 78-річний письменник Євген Баль.

Про це представник Національної спілки письменників України Павло Кущ повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Капітан 1 рангу письменник і журналіст Євген Баль помер після триденного катування рашистськими орками. Вчора (7 квітня – ред.), цього світлого святкового дня, йому б виповнилося 79 років», - зазначив Кущ.

За його словами, до помешкання письменника загарбники увірвалися 18 березня. Під час обшуку в його будинку вони знайшли фото з українськими захисниками, членський квиток НСПУ та інші «докази фашизму». Три дні з чоловіка жорстоко знущалися.

«Він підтвердив, що його добряче побили за ці три дні і є важкі ушкодження, але запевнив, що обов’язково одужає», - зазначив Кущ.

Загарбники відпустили 78-річного Баля 21 березня зі словами «не воюем с ветеранами флота СССР». Та чоловік не зміг оговтатися після знущань - його серце зупинилося 2 квітня. До свого 79-річчя він не дожив 6 днів.

Баль як морський офіцер понад 30 років ніс службу на підводних човнах Північного та Тихоокеанського флотів, не раз ходив у автономне плавання. З 2014 року чоловік вів активну патріотичну і волонтерську діяльність у Приазов'ї.

Євген Баль був автором книг «Фарватер не відомий», «Меридіани штурмана Барка», «Хроніки пса Филимона» та інших, багатьох публікацій у пресі.

Як повідомляв Укрінформ, 7 квітня на Херсонщині російські загарбники відпустили головного редактора інтернет-видання «Нова Каховка.City» Олександра Гунька, затриманого 3 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-