Громади Хмельниччини прихистили переселенців та відправляють допомогу військовим - U-LEAD

Громади Хмельниччини прихистили переселенців та відправляють допомогу військовим - U-LEAD

Фото
Укрінформ
На Хмельниччині мешканці громад та бізнес у координації з владою збирають гуманітарну допомогу, виготовляють амуніцію та забезпечують перебування на своїй території тисяч переселенців.

Про це Укрінформу повідомили у Програмі «U-LEAD з Європою».

Так, у Солобковецькій громаді Хмельниччини місцева територіальна самооборона виготовляє пластини для бронежилетів із ресор вантажних автомобілів. Місцеві майстри зварюють із такого металу пластини та передають їх для військових на передову. Працівники центральної бібліотеки Чорноострівської селищної ради готують печиво для армійців.

У Славуті Хмельницької області облаштували штаб волонтерської допомоги, який збирає та відправляє гуманітарну допомогу військовим. Волонтери збирають їжу, засоби гігієни, одяг та спальні мішки, які відправляють військовим та постраждалим мешканцям, зокрема Київщини. Легковий автомобіль для українських десантників пригнали із Литви мешканці Дунаєвецької громади.

Меджибізька громада облаштувала понад 1100 місць, де люди можуть зупинися на ночівлю або на більш тривалий термін. Є також можливість поселити людей в покинутих будинках в селах громад, які місцеві жителі вже облаштовують та наводять там лад.

«Війна показала, що громади відбулись як спроможні інституції. За короткий час вони змогли перебудувати свою роботу для підтримки армії та переселенців. Тепер перед громадами завдання запустити економіку військового часу, це особливо важливо для нашого регіону», - наголошує керівник Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» в Хмельницькій області Дмитро Василенко.

Окремі громади вже роблять кроки з підтримки бізнесу та створюють умови для роботи підприємців, які готові переїхати зі східних та південних областей України. Так, у Маківській сільській раді готують список підприємств та площ, де можуть розпочати роботу бізнеси із інших регіонів.

Понінківська та Кам’янець-Подільська громади надсилали гуманітарну допомогу на схід, а 6 квітня Понінківська та Славутська громади доставили в Богодухівську громаду Харківської області вантажівки з допомогою.

Ці приклади є лише невеликою частиною того, що роблять українські громади для Перемоги України.

Читайте також: Громада на Харківщині прийняла вже понад 5 тисяч переселенців - U-LEAD

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.

Фото: U-LEAD з Європою

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-