Радіаційний фон на ЧАЕС не перевищує норму

Радіаційний фон на ЧАЕС не перевищує норму

Укрінформ
Радіаційний фон на Чорнобильській атомній електростанції не перевищує норму.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це сказав в.о. міністра захисту довкілля та природних ресурсів Рулан Стрілець в ефірі телемарафону.

"З першого дня деокупації ми в ручному режимі маємо змогу спостерігати за рівнем радіації на самому майданчику Чорнобильської атомної станції, запевняю вас, що перевищень абсолютно немає. Навіть близько не підходить до тієї норми, що може викликати занепокоєння", – наголосив Стрілець.

Він зазначив, що наразі у Зоні відчуження та на самій ЧАЕС тривають роботи з відновлення систем моніторингу радіаційного фону. За словами Стрільця, загарбники вкрали техніку та обладнання, завдяки яким ця система працювала, і тому радіаційний фон моніторять у ручному режимі.

Читайте також: Директор ЧАЕС розповів про мародерство окупантів на станції

Як повідомляв Укрінформ, Чорнобильська атомна електростанція була захоплена російськими військами у перший день повномасштабної війни – 24 лютого. Лише 20 березня вдалося провести часткову ротацію персоналу ЧАЕС та евакуацію осіб, які там перебували.

Російські війська, які захопили ЧАЕС та інші об'єкти у зоні відчуження, 31 березня двома колонами вирушили в бік українського кордону з білоруссю. Пізніше НАЕК "Енергоатом" повідомила, що станом на вечір 31 березня сторонніх осіб на майданчику станції немає.

Читайте також: Нацгвардія взяла під охорону Чорнобильську АЕС

3 квітня голова Державного агентства України з управління зоною відчуження Євген Крамаренко повідомив, що війська рф замінували дороги у Чорнобильській зоні відчуження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-