Нацгвардія взяла під охорону Чорнобильську АЕС

Нацгвардія взяла під охорону Чорнобильську АЕС

Укрінформ
На Чорнобильську атомну електростанцію (ЧАЕС) прибули підрозділи Національної гвардії України, які взяли об’єкт під свою охорону.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державне спеціалізоване підприємство “Чорнобильська АЕС” у Фейсбуці.

“Сьогодні, 5 квітня, на Чорнобильську АЕС прибули підрозділи Національної гвардії України, які взяли об’єкт під свою охорону. Основними завданнями нацгвардійців на майданчику є охорона та оборона ядерних установок, а також фізичний захист ядерних матеріалів”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що наразі серед ключових задач підприємства - перевірка безпеки майданчика та його транспортної інфраструктури; перевірка радіаційного стану приміщень та об‘єктів станції, де перебували війська російської федерації (які повністю нехтували правилами радіаційної безпеки) та ротація персоналу зміни, яка знаходиться на майданчику (46 добровольців-працівників, які відправилися на майданчик ЧАЕС внаслідок ротації персоналу 20 березня, а також 13 працівників, які продовжують перебувати на робочих місцях вже близько 1000 годин — з самого початку захоплення станції).

Читайте також: Директор ЧАЕС розповів про мародерство окупантів на станції

Як повідомлялося, російські війська, які захопили Чорнобильську АЕС та інші об‘єкти у зоні відчуження, 31 березня двома колонами вирушили в бік українського кордону з білоруссю. Пізніше НАЕК "Енергоатом" повідомив, що, станом на вечір 31 березня, сторонніх осіб на майданчику ЧАЕС немає.

Чорнобильська атомна електростанція була захоплена російськими військами у перший день агресії – 24 лютого. Лише 20 березня вдалося провести часткову ротацію персоналу ЧАЕС та евакуацію осіб, які там перебували.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-