Генконсул Угорщини назвав причину розгортання додаткових військових біля кордону з Україною

Генконсул Угорщини назвав причину розгортання додаткових військових біля кордону з Україною

Укрінформ
Голова Закарпатської ОДА зустрівся з генконсулом Угорщини щодо розгортання угорських військових сил біля українського кордону - консул запевнив, що це ініційовано виключно з метою підготовки до можливого прибуття біженців на кордон.

Про це очільник ОДА Віктор Микита повідомив у своєму Фейсбуці, передає Укрінформ. 

"Провів робочу зустріч з Генеральним консулом Угорщини в Ужгороді Йожефом Бочкаі. Серед інших обговорили додаткове розгортання військових сил у східній частині Угорщини, яке ініціювало керівництво сусідньої країни. Генеральний консул зазначив, що Угорщина, як і раніше, підтримуватиме суверенітет та територіальну цілісність України. Ця позиція залишається незмінною", - заявив Микита.

Бочкаі також роз'яснив, що питання розгортання військових підрозділів ініційовано з метою підготовки до можливого прибуття біженців на кордон, а також для виконання гуманітарних завдань, але виключно у випадку подальшої ескалації конфлікту. Також важливим є запобігання можливих проникнень збройних формувань на територію сусідньої держави.

Водночас Бочкаі зазначив, що Генеральне консульство Угорщини в Ужгороді працює у штатному режимі та готове й надалі взаємодіяти з керівництвом області для своєчасного розв'язання усіх робочих питань.

Читайте також: Глава німецьких консерваторів попереджає про можливість нової хвилі біженців

Микита, зі свого боку, поінформував представника Угорщини щодо поточної ситуації в безпековому секторі області, активного зміцнення оборонної складової та підвищення рівня забезпечення громадського порядку.

Сторони домовилися й надалі системно взаємодіяти та оперативно інформувати один одного у робочому порядку.

Як повідомляв Укрінформ, 22 лютого міністр оборони Угорщини Тібор Бенко наказав розгорнути додаткові сили військовослужбовців на сході країни біля українського кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-