Угорщина направляє військових до українського кордону

Угорщина направляє військових до українського кордону

Укрінформ
Міністр оборони Угорщини Тібор Бенко наказав розгорнути додаткові сили військовослужбовців на сході країни біля українського кордону.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Daily News Hungary.

«Ситуація в Україні може загостритися та вплинути на Київ і Закарпаття, що на заході країни, тому угорські військовослужбовці на кордоні також повинні підготуватися до прибуття біженців та виконання інших гуманітарних завдань», - сказав Бенко.

За його словами прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан доручив йому наказати армії запобігти будь-якому можливому збройному вторгненню на територію Угорщини.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що не слід полишати надії вирішити поточну напружену ситуацію дипломатичним шляхом.

«Угорщина ніколи не порушувала єдність з ЄС у цьому питанні (санкцій проти РФ -ред.). У той же час ми не повинні залишати надію на дипломатичне рішення», - зазначив він.

Читайте також: Канцлер Австрії спростував чутки, що Відень і Берлін блокують жорсткі санкції проти Росії

Як повідомляв Укрінформ, президент Росії Володимир Путін у понеділок оголосив про визнання незалежності маріонеткових утворень «Л/ДНР» та підписав відповідні укази.

Президент України Володимир Зеленський у зверненні до українців сказав, що Україна однозначно кваліфікує останні дії Російської Федерації як порушення суверенітету та територіальної цілісності нашої держави. Вся відповідальність за наслідки у зв'язку зі згаданими рішеннями покладається на Росію.

Фото: hmzrinyi.hu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-