Глава німецьких консерваторів попереджає про можливість нової хвилі біженців

Глава німецьких консерваторів попереджає про можливість нової хвилі біженців

Укрінформ
Новий голова німецького Християнсько-демократичного союзу Фрідріх Мерц не виключає можливості нової хвилі біженців на тлі ескалації українсько-російського конфлікту.

Про це він заявив під час панельної дискусії «Сприяння європейській згуртованості» в рамках Мюнхенської безпекової конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Наразі Європа стоїть перед черговим «вирішальним трансформативним моментом, коли ЄС має визначитися з тим, чого він насправді хоче», - сказав Мерц.

Конкретним викликом, перед яким стоїть ЄС і «який ми спостерігатимемо, скоріше за все, в найближчі пару днів або тижнів», є нова криза біженців на польському кордоні.

Німецький політик звернувся до керівництва ЄС із запитанням, чи готові вони подолати таку кризу, чи захоче польське керівництво миттєво, з найпершого моменту активувати агентство ЄС з безпеки зовнішніх кордонів Frontex, усі наявні інститути та діяти в кооперації з усіма європейськими країнами, адже йдеться не лише про польсько-український кордон, а про кордон ЄС, чи готові в Варшаві зрозуміти цю потенційну кризу як європейський виклик, а не лише як виклик на українсько-польському кордоні».

«Чи готує ЄС механізм розподілу тих, хто може прибути, аби не сталося так, як це було у 2016 році?», - поставив запитання глава німецьких консерваторів.

Відомо, що Німеччина після хвилі біженців 2015 року прийняла та продовжує приймати найбільше біженців, які прибувають в ЄС.

Читайте також: Кулеба: Скептично налаштовані країни почали замислюватися про членство України в ЄС

Як повідомлялося, віцепрезидент Єврокомісії Маргарітіс Схінас в інтерв'ю німецькому ЗМІ заявив, що в разі подальшого загострення кризи міграційний тиск на Євросоюз може зрости. За його оцінками, в Європу можуть прибути від 20 тисяч до мільйона біженців. Схінас зауважив, що біженці, як це вже сталося в Білорусі, можуть бути використані проти ЄС як засіб тиску.

Як відомо, у Польщі заявили, що продовжують готуватися до потенційного напливу біженців з України в разі військової агресії з боку Росії.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-