Львівська облрада закликає розірвати відносини з Росією

Львівська облрада закликає розірвати відносини з Росією

Укрінформ
Депутати Львівської обласної ради закликають органи державної влади та місцевого самоврядування припинити всі дипломатичні та бізнесові зв’язки з РФ.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Відповідну заяву підтримали всі присутні на позачерговій сесії - 71 депутат.

«Ми, депутати Львівської обласної ради, різко засуджуємо дії керівництва Російської Федерації щодо визнання самопроголошених квазідержавних утворень «ЛНР», «ДНР». Останні дії керівництва Росії стали остаточним виявом цинічної, злочинної, антицивілізаційної та антигуманної суті російської влади. Першочерговим вважаємо за необхідне невідкладно розглянути питання розірвання дипломатичних відносин України з Російською Федерацією, заборони ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації, до відновлення територіальної цілісності нашої країни. Ухвалити законопроєкт щодо встановлення кримінальної відповідальності за колабораціонізм та українофобію, заморозити активи російського бізнесу та власників-колаборантів в Україні, закрити кордон з РФ» , - зазначено у повідомлені.

Мешканців Львівщини депутати закликали не купувати товари чи послуги з РФ, а підприємців - припинити зовнішньоекономічні операції з країною-агресором.

Міжнародну спільноту просять якнайшвидше ввести реальні економічні санкції проти Росії, зокрема, заблокувати реалізацію проєкту Nord Stream 2. Також ідеться про санкції проти членів Держдуми і Ради Федерації, які проголосували за визнання ОРДЛО, ембарго на російську нафту і газ.

Читайте також: Зеленський розгляне питання розірвання дипвідносин з Росією

«Ми рішуче заявляємо, що Україна єдина та неподільна. Українці ніколи не визнають спроб анексії своїх територій», - наголошується у зверненні.

Як повідомляв Укрінформ, 21 лютого президент Росії підписав укази про визнання двох самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України. Угоди між цими квазіреспубліками і Росією передбачають надання їм військової допомоги. Росія, таким чином, відкрито визнала свою військову присутність на території ОРДЛО.

Лідери ЄС, США, Канади та більшості демократичних країн світу засудили такі дії Кремля, які є прямим порушенням міжнародного права та власних міжнародних зобов’язань РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-